Fototips

Een foto op jullie Save the Date, trouwkaart of bedankkaart maakt het kaartje nog persoonlijker. Maar hoe zorg je er voor dat de foto perfect op de kaart staat? Wij geven je tips!

 

1. Maak een plan

Hoe willen jullie precies op de foto gaan? Bedenk van te voren hoe het beeld er uit moet gaan zien. Kijk lekker rond op Pinterest en zoek voorbeelden van fotokaarten die jullie mooi vinden. Het is makkelijker om met een goed voorbeeld te werken. 

 

2. Styling

Kies kleding uit die past bij de omgeving waarin jullie gaan fotograferen en stem jullie outfit een klein beetje op elkaar af. Hebben jullie een thema voor jullie bruiloft? Laat daar dan alvast iets van zien, door bijvoorbeeld leuke accessoires te gebruiken.

 

3. Formaat

Bedenk van te voren op welk formaat jullie het kaartje willen gaan maken. Is de kaart liggend? Maak dan een liggende foto. Hebben jullie gekozen voor een vierkante kaart? Zorg er dan voor dat er voldoende ruimte rond de foto zit, zodat er geen belangrijke dingen buiten het kaartje vallen. Willen jullie teksten in de foto gaan plaatsen? Hou er dan ook rekening mee dat er voldoende ruimte voor is in de foto.

 

4. Kwaliteit en kleur

Zorg er voor dat de foto scherp is en fris van kleur. Tijdens het drukken kan een foto wat donkerder worden, dus ga voor een lichte uitstraling en vermijd hoge contrasten. De foto die jullie in het kaartje gaan plaatsen moet een jpg of png zijn in de kleur RGB. Upload altijd het originele formaat van de foto, dus verklein deze niet.
Wil je een zwart-wit foto gebruiken? Maak je foto dan eerst zwart-wit voordat je deze toevoegt aan het kaartje. Heb je geen programma daarvoor? Er is een handige site waar je jouw foto makkelijk kan aanpassen: www.fotobewerkenonline.nl/pixie

 

5. Plaatsing

Wanneer je de foto toevoegt aan het kaartje, plaats deze dan onder de andere lagen, zodat de foto helemaal als achtergrond het kaartje vult. Je kunt dan vervolgens makkelijk verder werken aan de teksten op de kaart. Wil je de foto kleiner plaatsen of heb je een fotostrip? Maak de foto dan eerst op het juiste formaat voordat je deze upload. Dit doe je door de foto bij te snijden. Gebruik daarvoor een geschikt programma of ga naar: www.fotobewerkenonline.nl/pixie

 

Heb je vragen? We helpen je graag: itsagreatday.nl/meer-informatie/hulp-nodig