Stuur een Save The Date Kaartje

12 February 2018 / Anouk


SAVE THE DATE - Stuur een kaartje en maak jullie trouwdatum bekend!

Yes! Jullie gaan trouwen en de trouwdatum is bekend. Natuurlijk willen jullie alle mensen die speciaal voor jullie zijn erbij hebben op jullie grote dag. Laat jullie gasten daarom zo snel mogelijk weten wanneer jullie bruiloft is, zodat ze hun agenda kunnen vrijhouden. Stuur een Save the date kaartje!

 

Wanneer verstuur je het kaartje?

Een Save the date kaartje kun je in principe sturen zodra jullie trouwdatum bekend is. Maar zorg er wel voor dat de datum echt definitief is, dus dat de trouwlocatie op die datum is geboekt en dat er een trouwambtenaar beschikbaar is voor jullie.

Meestal worden Save the kaartjes ruim van te voren (tot wel een jaar voor de datum) gestuurd als de bruiloft in de zomer is of in een andere belangrijke vakantieperiode. Veel mensen boeken hun vakantie al een paar maanden van te voren, en het zou natuurlijk zonde zijn als ze daardoor niet op jullie bruiloft kunnen komen.

Ook wanneer jullie in het buitenland gaan trouwen is het handig als de gasten dat snel weten. Dan kunnen ze rekening houden met hun vrije dagen, en er eventueel meteen hun eigen (zomer)vakantie van maken.

 

 

Aan wie stuur je het kaartje?

Met de trouwdatum alleen zijn jullie er natuurlijk nog niet. Voordat jullie een kaartje kunnen versturen moeten jullie aan de slag met de gastenlijst. En dat kan nog best een lastige opgave zijn ;-) Stuur in ieder geval een Save the date kaart aan al jullie daggasten, want dan kunnen zij de hele dag vrijhouden. Hebben jullie 's middags een receptie/borrel of feestje waar jullie mensen apart voor uitnodigen? Stuur hen dan ook een Save The Date. Zijn er gasten die jullie alleen voor een avondfeest willen uitnodigen? Dan hoeven zij op zich geen Save the date kaart te ontvangen, omdat ze er geen vrije dag voor hoeven op te nemen. Maar als jullie toch graag ook aan deze gasten de datum bekend willen maken, dan is het misschien wel een leuk idee om ze een Save The Night kaartje te sturen.

 

Hoe ziet het kaartje er uit?

Een ding is zeker; op het Save the date kaartje staat jullie trouwdatum! En natuurlijk ook jullie namen. Vaak staat er ook groot op SAVE THE DATE, maar dat hoeft natuurlijk niet. Jullie mogen helemaal zelf weten wat er precies op jullie kaartje staat. Er zijn geen speciale richtlijnen voor. Alle belangrijke informatie over de dagplanning, locaties, ceremoniemeester etc. zetten jullie op de trouwkaart, die ongeveer 6 weken voor de bruiloft wordt verstuurd.

Hebben jullie al een idee van hoe jullie bruiloft er uit komt te zien? Hebben jullie misschien een thema of bepaalde kleuren waar jullie aan denken? Dan is het leuk om de Save the date kaart daar op aan te laten sluiten. En nog leuker is het om meteen te kijken naar andere kaartjes en weddingstationery die passen bij de stijl van de Save the date kaartjes. Zo kunnen jullie je eigen trouwhuisstijl creëren en hebben jullie meteen een mooie styling voor jullie bruiloft. Denk bijvoorbeeld aan bijpassende trouwkaart, menukaartjes, wenslabels en stickers voor op jullie trouwbedankje.

 

 

Er zijn verschillende formaten kaartjes te vinden, zoals een rechthoekig kaartje of een vierkant kaartje, maar jullie kunnen ook kiezen voor een fotostrip waar je een of meerdere foto's van jullie samen op plaatst. Maak er zelf een gaatje in en doe er een mooi touwtje doorheen, zodat jullie gasten de fotostrip kunnen ophangen. Zo blijft jullie trouwdatum steeds in zicht!

Nog een ideetje van ons: plak een klein magneetje op de achterzijde van de Save the date kaart, zodat jullie kaartje makkelijk op de koelkast of een magneetbord gehangen kan worden. Deze magneetjes vind je o.a. bij www.kamer26.nl

 

Bekijk hier onze collectie Save the date kaartjes en bijpassende producten

 

REACTIES

Er zijn geen reacties beschikbaar.

PLAATS EEN REACTIE

Je emailadres zal niet getoond worden bij je reactie.